Vers van de pers: de zomereditie van Noorderbreedte. Met volop aandacht voor identiteit. Hoe behouden we het ’typisch Gronings’ karakter van onze huizen, dorpen en landschappen nu er volop ‘verbeteroperaties’ plaatsvinden? Wat vind jij eigenlijk typisch Gronings? Reageer en werk mee aan het handboek ‘Typisch Gronings’.

♦ Samen met Libau, de adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit en cultureel erfgoed in Groningen en Drenthe, geven we een voorzet voor ‘Typisch Gronings’. Kijk en doe mee.

♦Hoogleraar Goffe Jensma is hoofd van het Groninger Bureau voor Taal en Cultuur en heeft wel een idee: laat de Groninger steenfabrieken weer de traditionele rode baksteen maken en gebruik die voor nieuwbouw. Lees hier het interview met hem.

♦Ineke Noordhoff schreef een column.

♦In Hoogeveen ku…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.