'In het bos' is het thema van het filmweekend dat het intieme filmhuis Podium Vlieland en Noorderbreedte twee keer per jaar organiseren. Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 november zijn films te zien over kleine gemeenschappen te midden van grote, eindeloze bossen. Soms leven die een idyllisch bestaan, soms is het een kwestie van overleven. In Lapland, Rusland, Amerika en Canada vonden we tussen de bomen de mooiste verhalen.

De films variëren van een spannende psychologische thriller tot een aangrijpend drama. Een Russische postbode raakt op de taiga betrokken bij de levens van een groep dorpsbewoners. Twee Canadese zussen proberen te overleven na een enorme stroomstoring. Milieu-activisten gaan erg ver in het beschermen van een bos. Een Fransman leert in de Canadese wildernis zijn broers kennen. Een Sami-meisje vecht tegen de vooroordelen over haar volk. Filmrecensent Adwin de Kluyver leidt de films steeds kort in.

Podium Vlieland en Noorderbreedte bieden een aantrekkelijk arrangement voor dit filmweekend aan. Comfortabele kamers, een uitgebreid ontbijt, fiets en natuurlijk toegang tot alle films vanaf €159 per persoon. Bezoekers van dit filmweekend krijgen ook nog eens 30 procent korting op een retourticket bij Rederij Doeksen. Dit Noorderbreedte-filmweekend is te boeken via www.podiumvlieland.nl.