Green City Tree, zo heet de moswand die het werk doet voor 275 bomen. En de moswand vergt slechts een klein hoekje. Voor het kantoor van Waterbedrijf Groningen staat er een.

Wie langs het Waterbedrijf Groningen wandelt, zal het misschien niet direct zien, maar er staat een wand van mos die net zoveel bijdraagt aan het zuiveren van de lucht als 275 bomen. Op het drukste kruispunt van de stad Groningen heeft het Waterbedrijf Groningen voor haar hoofdkantoor deze Green City Tree geplaatst die het gesprek over een duurzame stad voedsel moet geven. Wethouder Mattias Gijsbertsen onthulde de wand – met daarbij een bank en watertappunt – op de dag van de duurzaamheid. De wand zelf compenseert 240 ton CO2 uitstoot per jaar.

De gemeente Groningen werkt er hard aan om in 2035 energieneutraal te zijn. Via versnellingstafels proberen bedrijven de transitie een spurt te geven.