In 2018 is het 200 jaar geleden dat Johannes van den Bosch zijn eerste Kolonie van Weldadigheid stichtte in Frederiksoord. In dat jaar zal ook duidelijk worden of de Koloniën de Unesco Werelderfgoedstatus krijgen toegekend. Twee goede redenen om een nieuw bezoekerscentrum te ontwikkelen: het Huis van Weldadigheid. De Provincie Drenthe biedt als verjaardagscadeau bovendien een kunstwerk aan. Deze zomer pitchten twee teams hun schetsontwerp voor het kunstwerk en de landschappelijke herinrichting van het bezoekerscentrum: Karres en Brands met Ricky Rijkenberg en Bureau B+B met Jan Konings. De Provincie Drenthe, Gemeente Westerveld en de Stichting Maatschappij van Weldadigheid selecteerden een winnaar.

Het kolonielandschap

Beide teams maken voor hun schetsontwerpen dankbaar gebruik van de…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.