De nieuwe Noorderbreedte is er weer en het nummer knalt eruit. Geen vuurwerk, maar sterren en licht in deze duisternis.

Het laatste nummer van het jaar is een echt decembernummer geworden. De cover kostte onze drukker heel wat inkt, maar de duisternis in het Lauwersmeergebied is dan ook alom geprezen. Gelukkig wist Reyer Boxem ook sterren te vangen in het beeld; al is het nog zo donker, het licht straalt overal. Deze Noorderbreedte bezorgen we met groot plezier bij onze abonnees, maar wie er een extra wil kopen, kan daarvoor terecht op de webshop van Godert Walter.

In dit nummer een interview met Tom de Ket, de regisseur van het Pauperparadijs. In NB onthult hij dat zijn succesvolle vertaling van het Pauperparadijs naar het (buiten)theater nu ook een filmversie krijgt.
Verder in dit nummer een reconstructie van een bijna ramp bij de Lauwersmeerdijk die vijf jaar geleden Groningen bijna onder water z…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.