De eerste grensoverschrijdende tentoonstelling van landschapschilderkunst uit Noord-Europa is nu te zien in het Groninger Museum. links is een werk uit de tentoonstelling te zien van Carl Blechen Landweg in de winter bij maanlicht, ca. 1836 Lübeck, Museum Behnhaus Drägerhaus

Dit eerste seizoen van 2018 trapt het Groninger Museum af met 95 schilderijen uit Duitsland, Scandinavië, Groot-Brittannië en Nederland. Vergezichten, natuur, landschap, bergen, vulkanen en de zee staan centraal in de schilderkunst van ca. 1800 tot 1850 (de Romantiek). Het belang van Nederlandse Romantiek kunstenaars wordt duidelijk in het licht van de werken van buitenlandse tijdgenoten.

Daarnaast is er de aansluitende expositie Ook Romantiek te bewonderen. Hedendaagse Romantiek in de mode, design en kunst waarbij emotie en beleving voorop staan.

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.