Dit weekend (14 en 15 januari) zullen er in het Noord-Nederlands Trein en Tram Museum diverse treinen op de grote modelspoorbaan in het station van Zuidbroek rijden.

In het station van Zuidbroek vestigt zich het Noord-Nederlands Trein en Tram Museum, dat ieder weekend geopend is voor publiek. Leuk voor jong en oud. Er is een wisselexpositie (op dit moment een expositie over spoorwegveiligheid) en met NFC-tags (stickers met een chip) komt het reilen en zeilen rondom het spoor van 1920 tot leven op je eigen of een bij het museum geleende smartphone.

Ook is er een modelspoorbaan te zien en die wordt dit weekend (13 en 14 januari) door ModelRailGroep Veendam bereden met materiaal uit diverse tijdperken. Daarnaast kan de jonge bezoeker van het museum zelf met de treinen rijden en in het bezit komen van een officieel rangeerdiploma.