Dit weekend (14 en 15 januari) zullen er in het Noord-Nederlands Trein en Tram Museum diverse treinen op de grote modelspoorbaan in het station van Zuidbroek rijden.

In het station van Zuidbroek vestigt zich het Noord-Nederlands Trein en Tram Museum, dat ieder weekend geopend is voor publiek. Leuk voor jong en oud. Er is een wisselexpositie (op dit moment een expositie over spoorwegveiligheid) en met NFC-tags (stickers met een chip) komt het reilen en zeilen rondom het spoor van 1920 tot leven op je eigen of een bij het museum geleende smartphone.

Ook is er een modelspoorbaan te zien en die wordt dit weekend (13 en 14 januari) door ModelRailGroep Veendam bereden met materiaal uit diverse tijdperken. Daarnaast kan de jonge bezoeker van het museum zelf met de treinen rijden en in het bezit komen van een officieel rangeerdiploma.

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.