Even lekker wandelen! Maar wil je iets anders dan altijd maar hetzelfde ommetje? Op de WandelZoekpagina staan 5000 Nederlandse wandeltochten verzameld. Om te bepalen welke wandeling de mooiste van 2018 is heeft de pagina een verkiezing uitgeroepen. Foto: Bart van der Schagt

Op de website van de WandelZoekpagina kun je snel en gemakkelijk een mooie wandeling uitzoeken, gesorteerd op provincie, soort wandeling, of je hond mee kan en de afstand van de wandeling. In de drie Noordelijke provincies zijn 695 wandelroutes te vinden.

In de lijst van kanshebbers op de titel mooiste wandeling van 2018 staan twee Noordelijke routes: de Trage Tocht Bakkeveen in Friesland en de Trage Tocht De Wijk in Drenthe. Beide routes zijn 11 kilometer lang en gratis te downloaden en uit te printen.

Welke wandeling is de leukste? Wandelaars kunnen tot 4 februari stemmen op hun favoriet uit een voorgeselecteerde lijst aan wandelroutes, stemmers maken kans op een mooie wandelgids.