Waterdichte schoenen aan, verrekijker mee en zwerven maar op zondag 21 januari in archeologisch reservaat De Strubben Kniphorstbosch.

Nationaal Park Drentsche Aa nodigt u uit op het voormalig militair oefenterrein De Strubben-Kniphorstbosch voor een winterse zwerftocht. Tijdens de wandeling door het eerste archeologische reservaat van Nederland wordt de unieke status en de landschapsgeschiedenis van dit gebied toegelicht. Daarnaast kan er, als het weer het toelaat, gespeurd worden naar bijzondere flora en fauna op het terrein.

In het gebied weerklinkt de echo van onze voorouders, tijdens de wandeling door het verleden stuit je onder andere op hunebedden, grafheuvels, historische karrensporen en bomkraters uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de wandeling wordt ook verteld over de invloed van de ijstijden op het landschap.

Tijd: 10:00 – 12:00
Locatie: Nationaal Park-Parkeerplaats De Strubben aan de Borgweg tussen Anlo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.