Sinds vier maanden komen elke zaterdag buren en boeren bijeen op de Buurderij in Assen. Via een website kunnen mensen uit de regio lid worden van de Buurderij en producten rechtstreeks bestellen bij de boer. De locatie in assen is de eerste in het Noorden.

Producenten (boeren) die zich gemiddeld zo’n 18 kilometer van de afhaallocatie bevinden, bieden hun producten aan via de website. Klanten (buren) bestellen en betalen online de gewenste producten en ontmoeten vervolgens de producent van de producten bij de afhaallocatie (De Buurderij)

Boeren en Buren is het netwerk, bestaande uit een website, facturatie- en marketingtools en een initiatiefnemer die boeren en buren eerst online en daarna fysiek samenbrengt op de afhaallocatie. In het geval van deze Buurderij bij het Duurzaamheidscentrum in Assen.

Het streven van het initiatief is het mogelijk maken van korte ketens in de voedselproductie. Dat is nodig om klimaatverandering tegen te gaan en zorgt ervoor dat het voor mensen duidelijker wordt waar hun voedsel vandaan komt. Voor de boer is…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.