Grote kans dat er komende zaterdag en zondag extra veel vogels gezien worden. Het is namelijk weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling en iedereen kan meedoen! Foto: Michel Geven, Buiten-beeld

Vorig jaar zijn er 158 duizend Huismussen, 97 duizend Koolmezen en 95 duizend Merels geteld, deze en meer resultaten van vorig jaar zijn op de website van de Nationale Tuinvogeltelling te bekijken. Sinds 2003 wordt er jaarlijks een Nationale Tuinvogeltelling georganiseerd en tienduizenden mensen tellen mee!

Via de app of de website kunnen vogeltellers, na het half uurtje tellen in tuin of vanaf balkon, hun eindscore doorgeven. De eindresultaten van de tuinvogeltellingen, van nu en van eerdere jaren, geven gezamenlijk een duidelijk beeld van ontwikkelingen in tuingebruik door vogels. De Vogelbescherming bepaalt aan de hand van die gegevens hoe tuinvogels het beste geholpen kunnen worden.

Een algemene conclusie is dat tuininrichting van belang is voor vogels. Tegeltuinen zijn niet aantr…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.