Wat bracht de Eems Dollard Regio ons in veertig jaar? Alice Düwel interviewt EDR-directeur Karel Groen (op foto links) en Hermann Wessels, directeur van het EU-programma INTERREG. U vindt het hele verhaal (in het Duits) op de pagina’s 14 tot en met 17 van de Beste Buren Special. Hier vindt u een samenvatting in het Nederlands.

De Eems Dollard Regio (EDR) vormt inmiddels veertig jaar de verbindingsschakel tussen Duitsland en Nederland. EDR-directeur Karel Groen en Hermann Wessels, directeur van het EU programma INTERREG, zien de grensoverschrijdende projecten als de belangrijkste vader van het succes. Die zorgen voor de gemeenschappelijke structuren en ontmoetingen tussen de buren.

Het grensgebied heeft zich zowel aan de Duitse als aan de Nederlandse kant ontwikkeld tot een Europees economisch gebied. Om zo ver te komen waren met name infrastructurele projecten van belang. Denk aan de Wunderline – de treinverbinding tussen Groningen en Bremen – en de mede door Nederland betaalde snelweg A31. Bedrijven werken graag samen met mensen en bedrijven uit het buurland. Ook kennisinstituten aan beide kanten van de gre…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.