Immie Jonkman is mede-organisator van Leeuwarden en Friesland als Culturele Hoofdstad 2018. Waar gaat ze zelf naartoe?

In september 2013 stond Immie Jonkman te midden van een menigte op het Gouverneursplein in Leeuwarden toen bekend werd gemaakt dat Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van 2018 zou worden. ‘Ik heb in het openbaar nog nooit zoveel gehuild en zoveel mensen gekust als toen’, vertelt ze vier jaar later.

Met een budget van ruim zeventig miljoen euro begint op 26 en 27 januari het jaar van de Culturele Hoofdstad. Niet alleen voor Leeuwarden maar voor heel Friesland: provinciebreed staan honderden projecten op de rol, van dorps openluchttheater, markante landschapskust tot de optocht door Leeuwarden van de reuzenmarionetten van het Franse gezelschap Royal de Luxe.

Immie Jonkman, lid van het artistiek team, is nu al zeven jaar in touw voor wat zij ziet als een ‘once in a lifetime chance’ voor Fr…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden