Productiehuis Spinbarg toont tot en met mei 2018 in de filmzaal van het Doe Museum tien spannende Groningse volksverhalen. Foto: Peter Musschenga

De installatie van Spinbarg bestaat uit een aantal kijkkasten (kleine theatertjes), in elke kast kun je als bezoeker van het Doe Museum een ander Gronings volksverhaal beleven.

Filmmakers, kunstenaars, animators, ontwerpers en muzikanten werkten samen aan de tentoonstelling waarin de volksverhalen tot leven komen. Verhalen over een heks in Munnekezijl, een wit wief met een te lang ‘henneklaid’ en religieuze wonderen maar ook over ridders, rovers en een dappere dienstmeid.

Ook is de nieuwe film van het waterschap Hunze en Aa’s te zien. Het waterschap steunde de komst van Spinbarg naar het Doe Museum.

Afgelopen zomer waren dezelfde verhalen te beluisteren op de ‘Spitse Praam’ de Familietrouw, een schip in eigendom van het Veenoloniaal Museum. Nu staat de tentoonstelling bij het Doe Mus…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.