De installatie van Spinbarg bestaat uit een aantal kijkkasten (kleine theatertjes), in elke kast kun je als bezoeker van het Doe Museum een ander Gronings volksverhaal beleven.

Filmmakers, kunstenaars, animators, ontwerpers en muzikanten werkten samen aan de tentoonstelling waarin de volksverhalen tot leven komen. Verhalen over een heks in Munnekezijl, een wit wief met een te lang ‘henneklaid’ en religieuze wonderen maar ook over ridders, rovers en een dappere dienstmeid.

Ook is de nieuwe film van het waterschap Hunze en Aa’s te zien. Het waterschap steunde de komst van Spinbarg naar het Doe Museum.

Afgelopen zomer waren dezelfde verhalen te beluisteren op de ‘Spitse Praam’ de Familietrouw, een schip in eigendom van het Veenoloniaal Museum. Nu staat de tentoonstelling bij het Doe Museum in Veendam, een uitgelezen kans om alsnog te komen kijken!

 

Klik hier voor meer info over deze tentoonstelling bij het Doe Museum in Veendam.