Eén eiland, drie dagen, zes films. Noorderbreedte en Podium Vlieland nemen de bezoekers van het filmweekend mee op een filmische citytrip.

Heerlijk een heel weekend wandelen, fietsen en genieten van Vlieland én films kijken.

Opnieuw organiseert Noorderbreedte samen met Podium Vlieland een filmweekend, centraal staan dit keer de mooiste verhalen uit de grote stad. We gaan op reis langs de wereldsteden Buenos Aires, Istanbul, Recife, New York, Tokyo en Boedapest en duiken in de levens van een aantal stedelingen. Worstelingen in de liefde in Argentinië, angst voor misdaad in Brazilië en in Amerika sluiten arm en rijk even vriendschap.

Het zijn films – variërend van een aangrijpend drama, een intelligente thriller tot een bitterzoete komedie – waarin stedelingen steeds als individu overeind proberen te blijven in de anonieme massa. Zoals u van Noorderbreedte mag verwachten, zijn het films waarin actuele thema’s zoals gentrif…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.