Marijke van Beek
burgemeester gemeente Eemsmond
Gemeentehuis te Uithuizen

21 december 2016

‘Ons gemeentehuis werd in de zomer van 2015 gecontroleerd vanwege wat wij “het torentje” noemen, boven de erker op de hoek van het pand. Dat was een “high risk element”. Mijn werkkamer ligt er pal onder. Ik werd op vakantie in Zweden gebeld door de gemeentesecretaris: “Je mag niet meer op je kamer komen. De hele bestuursvleugel is onveilig, maar jouw kamer mag zelfs niet meer worden betreden.” De hele uitbouw, die bovenaan uitmondt in het torentje, zou elk moment naar beneden kunnen kukelen.

‘Het deed me meer dan ik aanvankelijk gedacht zou hebben. Dat je je werkplek moet verlaten is tot daar aan toe, maar je denkt toch: gister liep ik daar zelf nog, en kennelijk met gevaar voor eigen leven. En…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.