Het AOC Terra in Winsum zamelt geld in voor de Dierenambulance Zuidhorn tijdens een tweedaagse actie. In een groot deel van de provincie Groningen is de Dierenambulance Zuidhorn dagelijks oproepbaar voor dieren die in een noodsituatie verkeren. Van vogels die vastzitten op het ijs tot huisdieren die opvang nodig hebben. Twee vrijwilligers vertellen over hun belevenissen en de bijzondere dieren die zij tegenkomen. Het belangrijkste wat zij altijd in hun achterhoofd houden: ‘Elk dier is gelijk’.

Het werk bij de stichting Dierenambulance Zuidhorn wordt door vrijwilligers gedaan. Aan tafel zitten twee dierenambulance chauffeurs, waarvan een op dit moment oproepbaar is voor noodoproepen. Piet Kromkamp (62 jaar uit Tolbert) laat de mobiel zien waarmee de centralist hem kan bereiken, de dierenambulance staat voor de deur klaar voor een eventuele oproep. Roel Elsinga (68 jaar uit Grootegast) vertelt dat je als chauffeur eenmaal per week 24 uur lang oproepbaar bent. Vanavond om 7 uur brengt Piet de ambulance naar een collega die de dienst van hem overneemt.

Chauffeur en hulpverlener

Na 21 jaar gewerkt te hebben voor Cordes Europa te Roden raakte Piet in 2008 door een reorganisatie zijn vaste baan kwijt. Cordes besloot de productie naar Mexico over te hevelen, ze hadden hem niet meer…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.