"Als ik zeven dagen in de week kon vissen, zou ik dat absoluut niet doen"

‘In een doorsnee week ben ik zes van de zeven dagen druk met mijn bedrijf. De ene dag die overblijft, ga ik vissen. Mijn gezin vindt dat gelukkig geen probleem, op mijn vrije dag wil ik gewoon niet binnenblijven. Ik ben een buitenmens.

Ik vis in competitieverband bij hengelsportclub De Witte Dobber in Middelstum, daar woon ik ook. We proberen iedere week een wedstrijd te houden, met een clubje van rond de tien man. Ik win geregeld, maar ben ook best fanatiek.

Toen ik begon met wedstrijdvissen doodden we iedere gevangen vis nog, dat is natuurlijk absurd. Ik gooi vissen nu bijna altijd terug, probeer zo veel mogelijk de vis en natuur te beschermen. Als we stropersnetten tegenkomen, snijden we die door. En ik heb altijd een zak achter in de auto om troep mee te nemen. Je wilt niet weten …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden