“Een route van vijf kilometer werkt niet in Beilen, dan kom je niet van het industrieterrein af”

‘Drie keer per week loop ik hard, ik woon al veertig jaar in Beilen dus de routes in de omgeving ken ik op mijn duimpje. Gewoon wandelen vind ik ook leuk, maar daarbij gebruik je andere spieren. Ik deed eens met mijn vrouw mee aan een wandeltocht, toen kreeg ik het op mijn heupen en zei ik: “ik ga even een stukje hardlopen.” Zeiden die andere mensen: “wat doet hij nou, daar word je toch moe van?” Maar dat is onzin, daar word je helemaal niet moe van. Ik heb gemerkt dat hardlopen en wandelen niet samengaan. Het is gewoon een andere activiteit.

Een jaar of vijf geleden wilde een lokale toeristenorganisatie een grote wandeltocht uitzetten om Beilen te promoten. Ze wisten dat ik hier de weg ken, dus vroegen ze mij de routes uit te stippelen. Dat wilde ik wel.

Ik vind het belangrijkste voo…

Trefwoorden