Sleutelen aan een draaiende motor is de laatste film van Lotte Veltman en Jasper Huizinga (De Loods Mediaproducties) in de Beeldlijn-serie Noordelijke Architecten. Maarten Schmitt was Groninger Stadsbouwmeester (van 1974 tot 1998) en geeft in deze film zijn visie op de sterk van elkaar verschillende na-oorlogse uitbreidingswijken van de stad Groningen.

De film wordt getoond binnen de doorlopende expositie Constructie en Context in de filmzaal van het Museum Klooster Ter Apel. De expositie toont het werk en het leven van de Ter Apeler architect Jan Sterenberg, die ook een prominente plek inneemt in Sleutelen aan een draaiende motor.

Bekijk hier het bericht van Stichting Beeldlijn. De stichting maakt documentaires over het culturele en sociale leven in het Noord-Nederland. Met deze films wordt een beeld geschetst van de dynamiek van de Noord-Nederlandse samenleving.

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.