“Ik zocht een manier om actief de omgeving te verkennen, dus ging ik skeeleren.”

‘Oorspronkelijk kom ik uit Zuidlaren, jaren geleden verhuisden mijn man en ik naar Den Haag. Daar zocht ik een manier om actief de omgeving te verkennen, dus ging ik skeeleren. Mijn man ging mee op de fiets, zo kwamen we op plekken waar we anders niet zouden komen. In het begin was het best lastig, als er veel hoogteverschil was en we ineens bij een stoplicht aankwamen, ging ik achter zijn fiets hangen en remden we samen om niet in de problemen te komen.

Toen we later in Meppel gingen wonen, ontdekte ik in de buurt, in Nijeveen, een skeelerverenging, ze gaven een cursus voor beginners. Ik leerde er onder andere goed te remmen. Je leert er ook hoe je moet vallen. Langs de baan is een mooi grasveldje waar de kinderen dat kunnen oefenen.

Sinds die cursus rij ik af en toe mee met skeelert…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden