“Het landschap is geweldig hier. Ik heb geen favoriete plekjes, ik vind alles mooi.”

‘Andere mensen gaan als ze vrij hebben een stukje wandelen, mijn vrouw en ik gaan op dat soort momenten even zeilen. Gewoon een kwartiertje, of twintig minuten.

Mijn passie voor het zeilen is er met de paplepel ingegoten. Mijn ouders kochten een boerderij in De Veenhoop, vlak onder het Nationaal Park de Alde Feane, ze begonnen er een zeilschool. Op mijn zesde kon ik al zelfstandig zeilen. Destijds kwam onze klandizie eigenlijk volledig uit Nederland en met name uit de medische hoek. Mijn ouders hadden geadverteerd in het blad Arts en auto, alle advertenties gingen toen nog op papier. Tja, afhankelijk van waar je adverteert, krijg je een bepaalde doelgroep.

Zo’n vijfentwintig jaar geleden hebben mijn vrouw en ik de zeilschool overgenomen en zijn we hem gaan uitbreiden. Onze klanten kom…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden