Eind maart start een nieuw seizoen Wall House Weekenden vol met activiteiten, workshops, exposities en kunst. 31 maart bent u van harte welkom bij de feestelijke seizoensopening. Foto: Christian Richters

Aan de rand van het Hoornse Meer staat een bijzonder gebouw: Wall House #2. Ontworpen als woonhuis door de Amerikaanse architect John Quentin Hejduk, bij het grote publiek bekend van zijn werk The Tower of Cards/The Tower of Letters/The Joker’s Perch een van de Groningse Stadsmarkering langs de A7. Als woonhuis bleek Wall House #2 onverkoopbaar en werd besloten het een publieke en culturele bestemming te geven. Inmiddels heeft het Groninger Museum het gebouw in beheer om die bestemming te waarborgen.

Wall House #2 – seizoensopening 31 maart

Andreas Blühm, de directeur van het Groninger Museum, opent om 12:00 het nieuwe seizoen. Curator en fotografe Gea Schenk licht vervolgens het programma toe en zal de Pakje Kunst-automaat onthullen en de exposanten van 2018 voorstellen. Vanaf dat moment is Wall House #2 tot en met 28 oktober elke zaterdag en zondag tussen 12:00 en 17:00 geopend (en ook op de paasmaandag en pinkstermaandag). De tentoonstellingen kunnen gratis bekeken worden, voor de workshops en andere activiteiten wordt in sommige gevallen een toeslag gevraagd.

Tentoonstellingen

Alle kunstenaars die komend seizoen exposeren in Wall House #2 wonen in de stad Groningen.

De Flux is veerkrachtig door Mariëlle Gebben Vanaf januari is ze geregeld te vinden in de oorspronkelijke woonkamer van het gebouw en werkt ze aan de installatie en daarbij gaat ‘De Flux de strijd aan met het Wall House’. Onderdeel van de expositie zijn een aantal niet eerder vertoonde foto’s. (t/m 3 juni)

Mirjam Offringa, autonoom beeldend kunstenaar, nam in 2013 de video Het Contact op en won hiermee in 2016 de Van Lansschot Kunstprijs. Deze video en nieuw werk is te zien in de expositie in het Wall House. (t/m 3 juni)

Vorig jaar portretteerde Gea Schenk de buren van Wall House, dat leverde meer dan honderd portretten op die getoond werden aan de ‘Wall of Fame’ in de expositie Buren_9728. Deze fototentoonstelling zal worden voortgezet met nieuwe portretten. (t/m 28 oktober)

Daarnaast exposeren Margriet Stegmeyer (van 9 juni t/m 2 september), Frank Sciarone en Laura Hospes (8 september t/m 28 oktober) in het gebouw.

meer informatie