“Drenthe is toch prachtig, waarom zou je dan nog verder gaan?”

‘We hebben elkaar in het buitenland ontmoet, maar gaan eigenlijk nooit over de grens op vakantie. Deze zomer maken we toevallig een busreis naar Oostenrijk, maar dat is echt ver voor ons. Drenthe is toch prachtig, waarom zou je dan nog verder gaan?

We staan op een boerencamping in Uffelte, hiervoor zijn we vaak in Wijster geweest. Een boerencamping is het beste van twee werelden, de authenticiteit van Drenthe, maar ook het comfort van een schone plaats. Het sanitair moet bijvoorbeeld in orde zijn, als je ouder wordt krijg je last van dingen, het is dan fijn om een schone plek te hebben. In januari of februari gaan we altijd even kijken om zeker te weten dat we in de zomer op een goede camping terecht komen. En het is er lekker rustig. Wij hoeven geen cafeetjes in de buurt, of zwembaden.

Naast de camper nemen we op vakantie altijd onze e-bikes mee, meestal maken we fietstochten van zo’n twintig kilometer. We zijn geen doortrappers, vooral met dit warme weer. Je doet het voor je lol, toch? Fietsen is leuker dan wandelen. Je kan grotere afstanden afleggen en iets meer zien. Drenthe heeft zoveel: bos, hei, zand. In Medemblik, waar we vandaan komen, waait het altijd hard, als je daar wilt fietsen moet je door de dorpjes, die breken de wind ten minste.

Toch hebben we geen verhuisplannen. We hoeven nooit meer uit Medemblik weg, zouden bijvoorbeeld enorm het water missen. In de winter zie je al die schaatsers op het ijs en in de zomer honderden zeilbootjes op het IJsselmeer. Dat is een schitterend gezicht. Drenthe is geweldig voor op vakantie, maar uiteindelijk wil je altijd terug naar wat je gewend bent.’

Trefwoorden