Voorkomen dat het Typisch Groningse verdwijnt in de door de aardbevingen veroorzaakte grote verbouwing. Dat doen de bewoners, met hulp van Studio MARCHA!, Ontwerpstation Loppersum, Groninger Dorpen en Noorderbreedte. Hoe? Dat leggen Maartje ter Veen (Studio MARCHA!) en Kevin van der Schoor (Noorderbreedte) uit.

Voor Typisch Gronings maken wij een gereedschapskist. Daarmee willen wij de lokale kennis over de Typisch Groningse kwaliteiten ‘opdelven’ en Groningse dorpen een stem geven in de vormgeving van het dorp. Zo nemen wij de woorden serieus van Goffe Jensma, hoogleraar Friese taal en letterkunde: ‘Het gaat erom wat de mensen in het gebied zelf vinden.’

Wij gebruiken een idee van Stephen Covey, auteur van De zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Ieder mens heeft een cirkel om zich heen. Bij alles wat daarbinnen ligt, voel je je betrokken. Hierbinnen ligt een tweede cirkel: die van invloed. Hier gaat het om de zaken waarom je je druk maakt én waarop je invloed hebt. Bezig zijn met iets binnen de cirkel van invloed geeft energie. Aandacht besteden aan dingen buiten je cirkel van i…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.