“Ik vind dat als je wat schiet, je het zelf moet kunnen slachten, schoonmaken en bereiden”

‘Dat jagen zielig zou zijn, is een bekend frame. Als jager loop ik niet voor weg voor een discussie, ik zoek het desnoods op, maar ik wil wel graag de ruimte krijgen om uit te leggen wat jagen betekent en wat ik als jager doe. Mijn visie op jagen is dat je onderdeel bent van de natuur, we beheren het in de eerste plaats, natuurlijk benutten we het uiteindelijk ook. In mijn geval doe ik dat samen met andere jagers in een jachtcombinatie in een veld dat we pachten bij Zuidwolde, in de buurt van Hoogeveen.

Het beheren bestaat uit de volgende dingen: schadebestrijding, verkeersveiligheid bevorderen en het op peil houden van de wildstand. In ons veld zit bijvoorbeeld een boer die gerst en tarwe teelt, hij heeft veel last van kraaien die zijn teelt vernielen. Die boer vraagt ons bewust of we…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden