Het zindert kunst op de grens van Drenthe, Friesland en Overijssel. Tussen het Holtingerveld en Frederiksoord maken internationale kunstenaars deze zomer de expositie Into Nature, Out of Darkness. Van de duisternis op het Holtingerveld naar de Verlichting in de Koloniën van Weldadigheid. Per fiets en te voet te bewonderen.

De Amerikaanse kunstenaar Matthew Day Jackson bijvoorbeeld was afgelopen voorjaar al  bezig om bomen uit het Sterrebos naar zijn hand te zetten. Die zwart gemaakte houten beelden plaatste hij in de verlaten kassen van de Tuinbouwschool op Frederiksoord. Moeder natuur krijgt de laatste hand in dit werk: planten mogen naar hartelust om en door de sculpturen groeien naar het licht. Ook de Fransman Adrien Vescovi laat zijn stoffen ‘bewerken’ door aardse krachten op de locatie zelf: licht en water maken zijn schilderij af.

Into Nature Out of Darkness (www.intonature.net) is te zien van 1 juli tot 16 september.

Wij willen het gesprek over het landschap en onze noordelijke leefomgeving zo open mogelijk maken. Daarom kiezen we ervoor om geen betaalmuur op te werpen. Om onze journalistiek mogelijk te maken, hebben wij natuurlijk wel middelen nodig. Voor slechts 37,50 krijg je vijf keer per jaar ons tijdschrift thuisgestuurd. Noorderbreedte werkt niet alleen met de beste journalisten maar ook met topfotografen en vormgevers. Ons papieren tijdschrift is daarom telkens weer een cadeautje.
Steun ons voor 37,50 per jaar