Het zindert kunst op de grens van Drenthe, Friesland en Overijssel. Tussen het Holtingerveld en Frederiksoord maken internationale kunstenaars deze zomer de expositie Into Nature, Out of Darkness. Van de duisternis op het Holtingerveld naar de Verlichting in de Koloniën van Weldadigheid. Per fiets en te voet te bewonderen.

De Amerikaanse kunstenaar Matthew Day Jackson bijvoorbeeld was afgelopen voorjaar al  bezig om bomen uit het Sterrebos naar zijn hand te zetten. Die zwart gemaakte houten beelden plaatste hij in de verlaten kassen van de Tuinbouwschool op Frederiksoord. Moeder natuur krijgt de laatste hand in dit werk: planten mogen naar hartelust om en door de sculpturen groeien naar het licht. Ook de Fransman Adrien Vescovi laat zijn stoffen ‘bewerken’ door aardse krachten op de locatie zelf: licht en water maken zijn schilderij af.

Into Nature Out of Darkness (www.intonature.net) is te zien van 1 juli tot 16 september.

Wij willen het gesprek over het landschap en onze noordelijke leefomgeving zo open mogelijk maken. Daarom kiezen we ervoor om geen betaalmuur op te werpen. Om onze journalistiek moge…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.