Er zijn weinig plekken op de wereld waar Floortje Dessing nog niet is geweest. Toch begon ze samen met een groep vrienden, in Drenthe de camping BuitenLand. Voor een mooie plek en avontuur hoef je niet altijd ver buiten de deur te gaan, blijkt maar weer.

Het metershoge, kleurige kunstwerk en de roze toegangspoort vallen als eerste op als je camping BuitenLand binnenkomt. Een verrassend ontvangst, nadat je eerst het dorp Zandpol met zijn kaarsrechte Stieltjeskanaal hebt doorkruist. De campingeigenaren willen hier hun eigen plek creëren. Daarbij past een breuk met het oude camping-regime. ‘Coniferen en anonieme campingplekken, die horen hier niet’, zegt Esther Reijn, één van de eigenaars.

BuitenLand is een initiatief van vijf vrienden uit de Randstad. Twee jaar geleden vonden zij per toeval een overwoekerd terrein in Drenthe. Reijn: ‘Het gras stond kniehoog en er was veel achterstallig onderhoud.’ Nog één stukje was toegankelijk: de plek waar drie diehard Drenthenaren hun stacaravan al decennia hadden staan. Het was een hele klus om het …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.