‘Vroeger hadden we een hond, m’n ouders gingen vaak met hem naar het bos om te wandelen, ik ging altijd mee. Ik vond de natuur heel leuk, zag elk vogeltje vliegen. Toen vroeg papa, “wil je niet op scouting?” Dat wilde ik wel, een keer een middagje meedraaien. Het allereerste dat we deden was een vuurtje fikken, daarna gingen we op het open vuur pannenkoeken bakken. Ik zei: “hier wil ik vaker heen,” nu ben ik er iedere week op zaterdag.

Vaak zitten we dan in het bos. Een keer hebben we gevist, toen hebben we een grote mossel gevangen. We hebben ook een keer een schommel gebouwd en een keertje watergevechten gedaan. Er is een open veld bij onze scoutingclub in Stedum, dat heet De Vuurplaats, daar spelen we altijd levend memory en levend stratego.

Bij de scouting, maar ook gewoon in het bos in de buurt van waar ik woon, vind ik het leuk om vogels en beestjes te zoeken. Het vogeltje dat het meest in het bos voorkomt is de mus, ik heb nog maar één keer het roodborstje gezien. De duif zie ik soms ook. En een reetje, helemaal achter in het bos. In de zomer zie je veel vlinders rondvliegen. De meesten waren blauw of wit. Dat was het.

Vorige week ben ik in Groningen naar een show van Freek Vonk geweest, hij vertelde over de zee en wat voor zeedieren erin leven. Hij heeft een slang laten zien, echt zo’n grote. Maar dat was niet eng, ik vond hem eerlijk gezegd een cutie, hij had een schattig hoofdje.

Of ik later in m’n werk iets met de natuur wil doen weet ik nog niet. Als ik iets ouder ben ga ik wel vanuit de natuur YouTuben op m’n eigen vlog.’

Trefwoorden