“Leeuwarden is geen Parijs maar het is wel een mooie stad. Toevallig de stad waar ik woon."

‘Ik heb geschiedenis gestudeerd en daarna een tijd voor de klas gestaan, maar daar kon ik niet aarden. Toen ben ik op wereldreis gegaan. Bij terugkomst wilde ik iets doen wat ik leuk vond en wat hielp om de rekeningen te betalen.

Samen met een vriend zette ik een Free Walking Tour uit in Leeuwarden, voor toeristen. Dat soort gratis tours, waarbij de gidsen afhankelijk zijn van de fooien die ze krijgen, heb je over de hele wereld, vooral in grote steden. Kijk, Leeuwarden is geen Parijs maar het is wel een mooie stad. Toevallig de stad waar ik woon.

In het begin deden we iedere zaterdag een tourtje, ik de ene week, hij de andere. We deden dat als hobby en waren blij wanneer er meer dan vijf mensen kwamen opdagen. Tegenwoordig komen er tussen de 20 en 60 man af op een openbare wandeling,…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden