"Twee jaar nadat de bij uitsterft, sterft de mens uit"

‘Veel imkers houden alleen bijen om geld te verdienen in de fruitteelt, bijen zorgen immers voor de bestuiving van planten. Of de imkers proberen zoveel mogelijk honing te winnen, ook om uiteindelijk mee te verdienen. Ik niet, ik ben imker puur uit hobby, vind bijen mysterieuze beestjes en vind het interessant om te zien wat ze doen als je ze met rust laat. Ik wil de bij de bij laten en oogst alleen het overtollige honing. Vroeger had ik ze in de tuin staan, maar op gegeven moment werden ze agressief, nu staan ze in een veldje op tien minuten rijden. De laatste tijd doen ze weer wat liever, dus misschien kunnen ze binnenkort terug de tuin in.

Bijen maken in de zomer honing zodat ze de winter kunnen doorkomen. Als het buiten koud wordt vormen ze een tros met de koningin in het midden. D…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden