Egberts Lent, de monumentale boerderij in Nieuw Annerveen is op 8 september het toneel van een bijzondere voorstelling over hoe we in de moderne tijd historische panden kunnen bewonen.

Theatermakers van Agrarisch Erfgoed Nederland voeren 8 september, Open monumentendag, een bijzondere voorstelling op in Egberts Lent in Nieuw Annerveen, een monumentaal pand van Stichting Het Drentse Landschap. De interactieve voorstelling Boerderij in de buurt  gaat over historische boerderijen anno nu. Welke kansen biedt het platteland en welke rol speelt een eigenaar van agrarisch erfgoed daarbij?

Wonen op het Drentse platteland in een historische boerderij is voor veel mensen een droom: lekker buiten wonen in rust en ruimte. Een goed evenwicht met de agrarische omgeving en cultuur is dan wel van belang. De theatermakers van Agrarisch Erfgoed Nederland laten in hun stuk zien waar het kan knellen en gaan hierover met het publiek in gesprek, voordat de eindscène wordt neergezet.

De v…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.