Leeuwarden liep vol voor de reuzen. De voorstelling van Royal de Luxe zette Leeuwarden voor een breed publiek op de kaart . Ook Escher trekt massapubliek. Leeuwarders kunnen er niet meer omheen dat hun woonplaats Culturele Hoofdstad is.

Mij zie je niet snel temidden van tienduizenden mensen dus de reuzen in Leeuwarden heb ik vorig weekend op de bank via twitter gevolgd en via de regionale tv zenders. Toen ik deze week in Leeuwarden moest zijn, voelde ik de opwinding nog. De reuzen waren het hoogtepunt van Leeuwarden Europese Culturele Hoofdstad van 2018. Er kwamen rond de 400.000 mensen op af.
In feite is het programma van dit jaar een bombardement van culturele activiteiten: kleiner, groter, groots, verrassend en vooral alom tegenwoordig. Adwin de Kluyver, onze Noorderbreedte-verslaggever, vroeg zich eerder af wat de gewone Leeuwarder nou eigenlijk heeft aan het feit dat Leeuwarden Culturele Hoofdstad is. Experimenteel toneel is niet voor iedereen en kunst in kerken vergt bezoekers met gerichte belangstelling.

De reu…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.