“Als ik door de stad fiets kan ik soms heel tevreden zijn”

‘Ik wilde geneeskunde studeren en zou in Groningen en Utrecht naar de opleiding gaan kijken, vervolgens zou ik voor een van de twee kiezen. Groningen was als eerst aan de beurt maar ik voelde me hier meteen zo thuis dat ik niet eens meer naar Utrecht ben geweest. Ik dacht: “dit is gewoon goed, hier blijf ik.” Ik woon nu in een kamer in een gemengd studentenhuis. We zijn met z’n viertjes en houden de keuken netjes.

Mensen zeggen vaak: “Groningen is een stad met de sfeer van een dorp,” zo ervaar ik dat ook. Oorspronkelijk kom ik uit een dorp in Friesland, misschien heeft dat wel bijgedragen aan het feit dat ik me hier op m’n plek voel, ik herken dingen terug. Ik vind het lastig om concreet te maken waar Groningen dorps in is, maar de binnenstad is natuurlijk klein en alles is dichtbij. I…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden