“Wanneer de energie van een omgeving goed is, zie je dat er veel dieren naartoe gaan. Ze kunnen je helpen een geschikte plek te vinden.”

‘Ik mediteer graag in de openlucht, op de een of andere manier lijkt het alsof de natuur altijd mediteert, je kan er makkelijk in meegaan. Als je binnen zit, ben je erg afhankelijk van de ruimte. In een geordende kamer, waar het netjes is, is mediteren prima te doen. Maar als je net gekookt hebt of zo, en er liggen nog overal spullen, dan voel je dat.

Ook in de natuur mag het natuurlijk niet te druk zijn om goed te kunnen mediteren, het Stadspark in Groningen is wat dat betreft ideaal. Er zijn weinig mensen maar wel bomen en dieren. Wanneer de energie van een omgeving goed is, zie je dat er veel dieren naartoe gaan. Ze kunnen je helpen een geschikte plek te vinden.

Er zijn veel vormen van meditatie, maar uiteindelijk komt het er bij hen allen op neer dat je probeert je lichaam en gees…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden