Terwijl de luchtvaartmaatschappijen een recordaantal van 4,1 miljard passagiers vervoerden, besloten wij dit jaar nog een stapje verder te gaan dan de vakantie in eigen land: vakantie in eigen provincie. Bestemming: Noordlaren, op fietsafstand van onze woonplek Groningen. Toch denk ik niet dat we het beter hadden gehad in Zuid-Limburg of zelfs Ibiza.

Alleen al het idee van vakantie zorgt ervoor dat je anders om je heen kijkt. Of zoals mijn man – die goed is in het verhaspelen van spreekwoorden – zegt: ‘met verse ogen.’ Een weg is er niet om je zo snel mogelijk op de plek van bestemming te krijgen, maar is het begin van een avontuur. Je kijkt om je heen, gaat zitten op een bankje en ontdekt een riviertje waar je prima in kan zwemmen.

Toen vrienden ons een weekendje kwamen vergezellen op de camping maakten we zelfs een uitstapje naar onze eigen stad. Warempel, wat was het Groninger museum eigenlijk een bijzonder gebouw. En wat een aardige mensen: zo vriendelijk en behulpzaam. ‘s Nachts droomde ik zelfs over de lokale delicatesse: de eierbal.

In Groningen bezochten we de tentoonstelling over De Ploeg in het Groninger museum. De Ploeg…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.