Ik ben een groot dierenliefhebber en heb mijn hele leven al met dieren willen werken. Een aantal jaar geleden besloot ik mijn hart te volgen en heb ik de HUS-opleiding afgerond, dat staat voor hondenuitlaatservice. Ik begon daarna mijn eigen service, mensen die wegens bijvoorbeeld drukte of ziekte niet in staat zijn hun hond uit te laten, of hun hond gewoon een extra wandeling gunnen, kunnen zich bij mij melden.

Ik ga de hele dag door van huis naar huis om honden op te halen en uit te laten, mijn piekuren zijn tussen 10 en 3. Veel mensen zijn dan op hun werk en willen toch dat de hond er even uitgaat. Ik haal ze op met de auto en rij naar het bos, hier in de buurt bij Stadskanaal, maar soms ook verderop: Vledderveen, Gasselte, Buinen, Drouwen, enzovoort. Daar gaan we dan wandelen. Met oudere honden loop ik vaak rondom het huis bij de eigenaar, dat kan ook.

Het overgrote deel van mijn klanten is terugkerend, ik laat hun hond dus een vast aantal keer per week uit. Met nieuwe klanten plan ik van tevoren een kennismakingsgesprek, dan kan ik kijken of het klikt met de mensen en hun hond. Het allermooiste aan dit werk vind ik het vertrouwen dat ik krijg, niet alleen van de honden, die je overal volgen, maar ook van hun baasjes, die je toegang geven tot hun huis als ze er niet zijn. Dat vind ik heel bijzonder, ik waardeer dat heel erg. Ik kan dus echt zeggen dat ik van mijn werk mijn hobby heb gemaakt.

Trefwoorden