“Als je vanuit het westen hiernaartoe verhuist, is het moeilijk om contact te leggen.”

‘Drentheniers zijn mensen die, vaak vanuit het westen van het land, op latere leeftijd neerstrijken in Drenthe om van hun pensioen te genieten, ik ben er ook een. Mijn man en ik hebben lang in Nieuw-Vennep gewoond en samen hebben we de wereldzeeën bevaren. Daarna hebben we de boot verkocht en zijn we verhuisd naar Havelte, ik wilde in plaats van water wel eens bomen zien. Ik moet zeggen: ik vind het hier héérlijk. We kozen voor Havelte omdat het dorp relatief gezien dicht bij de snelwegen ligt. En ook bij de stations en ziekenhuizen. Zo simpel kunnen dingen zijn.

We wonen nu tien jaar in Drenthe. Als je vanuit het westen naar hiernaartoe verhuist en je niet meteen lid wordt van de kerk of de tennisvereniging is het moeilijk om contact te leggen. Drenten zijn vrij afstandelijk van karak…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden