Regen op de radio? Binnenkort komt er een podcast op de site van Noorderbreedte. Opgenomen op de dijk bij de Waddenzee.

De regen striemt in brede vlagen naar beneden. Podcastmaker Martin Minkema en ik zoeken de luwe kant van de Waterschapsschuur op waar we enige bescherming hebben. Op de Westpolderdijk zouden we de Waddenzee zien, maar het waait zo hard dat de microfoon dan alleen maar wind doorgeeft. En dat is voor een podcast weinig boeiend.
Martin maakt voor ‘Atelier aan de Middendijk’ een podcast over de Westpolder. Omdat mijn boek (Schaduwkust) gaat over het leven van vier generaties boeren in deze polder aan de Waddenzee wil hij me graag interviewen. Bij voorkeur op locatie want dat hoort bij een goeie podcast.
We treffen elkaar bij Wongema in Hornhuizen waar we een kop geurige oranje soep krijgen – zacht als fluweel. Is het pompoensoep? Nee, deze is gemaakt van zoete aardappels vertelt de kok. Bij…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.