“Als ik mijn paard in de ogen kijk, voel ik een band. En als ik ergens mee zit, kan ik het aan haar vertellen.”

‘In het weiland naast ons huis liepen drie Shetlandpony’s rond toen ik opgroeide, af en toe reed ik een stukje op ze. Dat vond ik zo leuk dat ik meteen bij de manege wilde, die was tegenover ons.

Tegenwoordig heb ik een eigen paard, ze heet Alta Vista, dat is volgens mij Portugees en het betekent ‘hoogste uitkijkpunt’. Ik denk dat ze als veulen al groot was. Ik vind de band die je met een paard kan hebben heel bijzonder, dat zo’n dier naar je luistert. Als jij zegt: “ga naar links”, dan gaat-ie naar links. Natuurlijk, dat doen sommige honden ook, maar met een paard is het anders: zo’n beest weegt 700 kilo. Elke keer als ik mijn paard in de ogen kijk, voel ik een band. En als ik ergens mee zit, kan ik het aan haar vertellen, want ze gaat er toch niet tegenin. Ze is gewoon een maatje voo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden