Utopia, dat is het thema van NB #4 2018. Een verwijzing naar de ideale wereld, omdat het hier in het Noorden best fijn vertoeven is! 

In dit nummer kijken we hoopvol naar de toekomst. Hoe ziet het Noorden er over honderd jaar uit? Met aandacht voor het belang van de publieke ruimte, een toekomstvisie voor de stad en interview met de hoogleraar en voormalig directeur van het Planbureau voor de leefomgeving Maarten Hajer.

 

Een greep uit het nummer:
– Zin krijgen in de toekomst met hoogleraar Urban Futures Maarten Hajer.

– Ontwerpers Sjoerd Nota, Karin Peeters en Tjalling Zondag richten de stad van de toekomst in. Met Prachtige Escher-achtig illustraties van Arne Brink

– Oproep van hoogleraar Goffe Jensma en student filosofie Kevin van der Schoor voor de versterkingsopgave in het aardbevingsgebied: Luister naar het dorp! Alles over dit thema vind je in ons Typisch Gronings dossier

 

Wij willen het gespre…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.