Utopia, dat is het thema van NB #4 2018. Een verwijzing naar de ideale wereld, omdat het hier in het Noorden best fijn vertoeven is! 

In dit nummer kijken we hoopvol naar de toekomst. Hoe ziet het Noorden er over honderd jaar uit? Met aandacht voor het belang van de publieke ruimte, een toekomstvisie voor de stad en interview met de hoogleraar en voormalig directeur van het Planbureau voor de leefomgeving Maarten Hajer.

 

Een greep uit het nummer:
Zin krijgen in de toekomst met hoogleraar Urban Futures Maarten Hajer.

– Ontwerpers Sjoerd Nota, Karin Peeters en Tjalling Zondag richten de stad van de toekomst in. Met Prachtige Escher-achtig illustraties van Arne Brink

– Oproep van hoogleraar Goffe Jensma en student filosofie Kevin van der Schoor voor de versterkingsopgave in het aardbevingsgebied: Luister naar het dorp! Alles over dit thema vind je in ons Typisch Gronings dossier

 

Wij willen het gesprek over het landschap en onze noordelijke leefomgeving zo open mogelijk maken. Daarom kiezen we ervoor om geen betaalmuur op te werpen. Om onze journalistiek mogelijk te maken, hebben wij natuurlijk wel middelen nodig. Voor slechts 37,50 krijg je vijf keer per jaar ons tijdschrift thuisgestuurd. Noorderbreedte werkt niet alleen met de beste journalisten maar ook met topfotografen en vormgevers. Ons papieren tijdschrift is daarom telkens weer een cadeautje. Steun ons voor 37,50 per jaar