Op 9 november organiseert Noorderbreedte de Jan Abrahamse-lezing, een eerbetoon aan onze oprichter. De lezing staat in het teken van identiteit en landschap en wordt verzorgd door een bijzonder gelegenheidsduo: Adriaan Geuze en Maarten Hajer.

Op welke manier is onze identiteit verbonden aan het landschap? En hoe ziet het landschap er in de toekomst uit? Laat je 9 november meevoeren door onze sprekers maar denk vooral ook zelf mee.

Voor Adriaan Geuze, landschapsarchitect en pas genomineerd als architect van het jaar, is het landschap onbetwist deel van het publieke domein. Hij beschouwt het zelfs als deel van onze ziel. Geuze werkt als landschapsarchitect over de hele wereld. Afgelopen zomer was hij veel aan de Waddenkust waar hij met internationale studenten naar ontwikkelkansen zocht.

Maarten Hajer, hoogleraar Urban Futures en voormalig directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving, presenteert ons zijn gedroomde toekomstbeeld voor het Noorden. Hajer is curator van Places of Hope dat vanuit Leeuwarden afgelopen jaar z…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.