Op 9 november organiseert Noorderbreedte de Jan Abrahamse-lezing, een eerbetoon aan onze oprichter. De lezing staat in het teken van identiteit en landschap en wordt verzorgd door een bijzonder gelegenheidsduo: Adriaan Geuze en Maarten Hajer.

Op welke manier is onze identiteit verbonden aan het landschap? En hoe ziet het landschap er in de toekomst uit? Laat je 9 november meevoeren door onze sprekers maar denk vooral ook zelf mee.

Voor Adriaan Geuze, landschapsarchitect en pas genomineerd als architect van het jaar, is het landschap onbetwist deel van het publieke domein. Hij beschouwt het zelfs als deel van onze ziel. Geuze werkt als landschapsarchitect over de hele wereld. Afgelopen zomer was hij veel aan de Waddenkust waar hij met internationale studenten naar ontwikkelkansen zocht.

Maarten Hajer, hoogleraar Urban Futures en voormalig directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving, presenteert ons zijn gedroomde toekomstbeeld voor het Noorden. Hajer is curator van Places of Hope dat vanuit Leeuwarden afgelopen jaar zocht naar een nieuw perspectief voor de toekomst.

Het belooft een bijzonder boeiende avond te worden. We zijn te gast bij de provincie Friesland in het provinciehuis te Leeuwarden. Het programma begint om acht uur ‘s avonds en duurt tot tien uur. Het aantal stoelen is beperkt. Wilt u er bij zijn mail dan naar lezing@noorderbreedte.nl.