“Een schouwburg is te veilig, ik wil theater juist onveilig maken voor mijn publiek.”

‘Ik regisseer theaterstukken in het landschap, dat doe ik in Amsterdam, waar ik een opleiding volgde, maar ook in Drenthe, waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Het vette aan locatietheater is dat het mensen ontregelt. Wanneer je naar een theaterstuk in de schouwburg gaat, weet je immers precies wat je kunt verwachten: je koopt een kaartje, geeft je jas af bij de garderobe, neemt plaats op een pluche stoel en kijkt naar wat er in het lijsttoneel gebeurt. Al die theaterwetten worden op een locatie doorbroken. Een schouwburg is te veilig, ik wil theater juist onveilig maken voor mijn publiek.

Daarnaast is een locatie handig voor een regisseur, hij kan hem als bron gebruiken voor zijn verhaal. Voor een project in Havelte trof ik een glazen huis middenin de natuur aan, uit die paradox ontsta…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden