De presentatie van de Groninger Scheurkalender werd overlopen door publiek. Wat maakt mensen zo gretig om die liefde voor het landschap te delen?

Kom NIET naar de presentatie van de Groninger Scheurkalender, zei Hent Hamming in het Dagblad van het Noorden van woensdag. Zijn invloed is niet groot: het zag zwart van de mensen voor het Gasunie-gebouw. Buiten deed de zon nog een dagje haar uiterste best om de zomer vast te houden. Toch waren de mensen gretig om binnen te komen; ze dromden samen bij de portier waar ze na het tonen van hun rijbewijs of paspoort de Apenrots mochten betreden.
Waarom thuisblijven er is toch ruimte genoeg in het Gasunie-gebouw, dacht ik nog. De entree is zo ruim dat er wel vijfhonderd mensen in passen. En ook al is het er druk, door de planten (wat zijn die groot geworden in de 25 jaar dat het gebouw er staat!) en het water dat als een hartslag langs de verdiepingen en trappenhuizen klatert, is de sfeer ru…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.