“Wielrennen doe ik nog steeds, maar mountainbiken is gezelliger”

‘Een jaar of twaalf geleden kocht ik met een groep vrienden in een dolle bui een mountainbike. Op dat moment deed ik aan wielrennen, de liefde voor de fiets was er dus al. Wielrennen doe ik trouwens nog steeds, maar mountainbiken is gezelliger. Je doet het vaak met een groepje, het is een risicosport dus het is sowieso niet verstandig om alleen op pad te gaan. Je hebt ook niet zo veel last van de harde wind, je zit immers altijd in het bos en bent redelijk beschut. En mountainbiken is veel intensiever, het is een uitdaging.

Ik woon in Marum, dat ligt in het midden van de drie noordelijke provinciën, vanaf hier kunnen we alle kanten op. Gaan we naar Friesland, dan fietsen we in het Drents-Friese Wold, daar liggen inmiddels drie fantastische mountainbikeroutes. Heb je het over Drenthe, d…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden