Op 18 november is er een bijzondere kans om een deel van het Hijkerveld te zien dat normaal is afgesloten. Het Drentse Landschap nodigt u uit.

De Bron is een onbekend deel van het Hijkerveld. Normaal is het afgesloten en er grazen geen dieren. Daardoor ziet het er heel anders uit dan andere delen. Planten en dieren leven hier ongestoord.

Op zondag 18 november om 14 uur kun je met een ervaren gids van Het Drentse Landschap mee naar dit bijzondere natuurgebied. Meld je aan de noordzijde van het Oranjekanaal (tussen Hijken en Oranje) ter hoogte van de fietsbrug en de inrit van Erfgoedlogies Diependal (Oranjekanaal Noordzijde 48, 9415 TR HIJKEN). Honden thuislaten natuurlijk.

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.