“Voor de zekerheid parkeer ik overal waar ik naartoe ga achteruit in, dan kan ik meteen wegrijden als ik word opgeroepen”

‘Ik heb mijn hele leven lang iets willen doen waarbij ik andere mensen kan helpen. In eerste instantie wilde ik die wens invullen door bij defensie te gaan, maar naarmate ik verder kwam in het sollicitatieproces werd duidelijk dat ze daar thuis hun bedenkingen bij hadden. Vooral mijn ouders vonden het lastig te verwerken dat als ik uitgezonden werd, de kans bestond dat ik niet meer terug zou keren. Vervolgens heb ik het bij de politie geprobeerd, maar dat werd hem ook niet. Uiteindelijk heb ik toch, bij de vrijwillige brandweer in Ruinen, een manier gevonden om te kunnen doen wat ik altijd al wilde: mensen helpen.

Ik doe nu een tweejarige opleiding bij de brandweer en heb hem bijna afgerond. Het werk bestaat uit veel meer dan alleen brandjes blussen: je moet weten hoe je met gevaarlijk…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden