Het was ‘grandioos’, lees ik in de app. De Jan Abrahamse-lezing is achter de rug.

De complimenten vliegen binnen via allerhande kanalen. Fijn! De Jan Abrahamse-lezing in het Friese provinciehuis is achter de rug. Ik vond het erg spannend want hoeveel mensen zeggen op het laatste af – het is vrijdagavond! Weten de sprekers de zaal met hun verhaal te pakken? Hoe is de sfeer?

We hadden ons best gedaan om er een echt Noorderbreedte-sfeer te maken: oude covers waren langs de wand van de strakke zaal geplakt, redacteuren hadden de nummers van dit jaar trots naast elkaar uitgestald op de tafels en enkelen liepen druk te fotograferen in hun Noorderbreedte-Tshirt.

De allerbelangrijkste ‘ingrediënten’ voor een succesvolle avond zijn natuurlijk de sprekers. We hadden twee ‘grote’ mannen uit de landschapswereld bereid gevonden over ons noordelijke landschap te komen sprek…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden