“Kinderen vinden de meeste paddenstoelen, ze hebben de ogen dichtbij de grond”

‘Ik ben gefascineerd door paddenstoelen, wil van iedere paddenstoel weten waar en waarom hij voorkomt. Ik ga graag het bos in voor excursies, soms doe ik dat als begeleider van een IVN-groep in een instruerende rol, soms met professionele biologen in een aanvullende rol. Vooral de excursies met het IVN vind ik leuk, er zijn vaak kinderen bij, die vinden dan de meeste paddenstoelen. Ze hebben de ogen dichtbij de grond.

Na een dag in het bos kom ik thuis met een doos vol paddenstoelen die ik niet ken, ik leg ze een voor een onder mijn microscoop om ze te bestuderen. Als je denkt dat je iets over een bepaalde paddenstoel weet, blijkt achteraf dat je er niets over weet: een gevonden antwoord roept meer vragen op. Het in kaart brengen van paddenstoelen is een hele jonge wetenschap, er valt …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden