“Het ene moment zie je een vogel wel, het andere moment niet. Dat maakt het spannend.”

‘Als vogelaar bezoek je bepaalde gebieden en bekijk je hoeveel en welke vogels er voorkomen. Ik ben daar heel actief in, het is mijn hobby, zeg maar. Dat was al zo op de middelbare school, maar daarna, in mijn werkende leven, is er minder van terecht gekomen. Nu ik met pensioen ben, heb ik er wel uitgebreid de tijd voor. Tegenwoordig trek ik op maandag- en woensdagochtenden met een klein groepje het veld in, we hebben op dit moment een elftal terreinen in de omgeving van Assen die we bestuderen. Ze zijn heel gevarieerd, soms is het heide, soms bos, soms iets anders. Om de interesse te houden is variatie belangrijk, anders wordt het saai. Als je het hele jaar door op de hei loopt, heb je het op gegeven moment wel gezien.

Toch zie je iedere keer dat je het veld in gaat iets anders, al wa…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden